Sidor

29 maj, 2011

Sidan är under konstruktion

Jag tar tacksamt emot kommentarer, åsikter och eventuella förbättringar. Vad ska jag skriva om?

28 maj, 2011

Barcelona


Min senaste resa gick till Barcelona i april med min vän Hanna. Det var helt spontant när jag kände att jag bara ville åka iväg över helgen. Blev sugen på Spanien och vet att Hanna inte bangar.

När är du ledig? Till helgen, vi åker i helgen! Och så var det bestämt.

Transport
Flygbiljetter bokades via Ryan Air (jag vet, men säga vad man vill så var det i detta läget billigast). Hotell-letning skedde på nätet och kravet var en säng och någorlunda fräscht. Valet föll på Hotel Pension Miami. Inget fancy ställe direkt men det mötte våra krav i alla fall. Kostade runt 200:- pers/natt och då hade vi eget badrum men inga fönster.. Nära La Rambla var det dock och i vårt fall var det viktigast.

Jag har varit i Barcelona två gånger tidigare och älskar det! Har dock egentligen inte sett så mycket mer än La Rambla så vi valde att inte åka någon buss eller metro (förutom till Busscentralen) utan snörade på oss våra bästa gå-skor och promenerade helt enkelt runt stan. Förmodligen inte hela men det kändes nästan så..


Vi anlände väldigt sent på natten på Gironas flygplats (alltså vad som är Barcelona för Ryan Air. Ligger ungefär lite drygt en timme från Barcelona med buss). Utanför flygplatsen finns bussar till Barcelona hela tiden och jag rekommenderar att köpa tur och retur-biljett direkt då det blir billigare.

Mat
Vi promenerade som sagt var en hel del och det blev La Rambla upp och ner några gånger. Första dagen stannande vi för en frukost på en av stadens Starbuck's, något som jag tjatat om att vi skulle göra. Säga vad man vill men prisvärt är det faktiskt inte. Dyrt och ganska Amerikanskt plastigt. Inte så konstigt kanske.. Den bästa frukosten vi hade inhandlades på den stora marknanden där det i stort sett finns allt. OBS! Det är stängt på söndagar! (Detta fick vi lära oss den hårda vägen, skithungriga och sura fick vi den ena dagen slå oss ner på första bästa hak på storgatan. Ingen bra idé..) Marknaden är fantastisk. Allt är färskt och det finns grönsaker, frukt, godis, fisk och avhuggna gethuvuden upplagda fint på en isbädd i en kyldisk nära dig.. Vi köpte fruktblandning i kopp, färskpressad jordgubbsjuice, färskt bröd med serrano-skinka med mera. Fantastico!!

Klicka för att göra större
Ett annat måste är ju givetvis Tapas när man befinner sig i Katalonien. Mitt tips är att prova sånt man inte ätit tidigare. Då är det kanon att ha en kompis så att man delar och visar den andra nya smakupplevelser. Min nya Tapas-rätt på denna resan blev "Croquetas". Varför har jag inte ätit detta tidigare?? Gjort på mjöl, mjölk och kan innehålla olika fyllningar, i mitt fall skinka. De friteras och blir knapriga på ytan men mjuka innuti. Ahh vilken uppfinning! Bravissimo!

Mina Tapas-favoriter:
Gambas al Ajillo (Vitlöksräkor)
Tortilla de potatas (potatiskaka)
Papas arrugadas (salta potatisar)
Mejillones (vitlöksmusslor. Måste provas!)
Baconlindade dadlar (mmm)


Här även en gudomlig paella med havets godsaker samt en mumsig Irish Coffee den sista kvällen.

Mat är livet